sunnuntai 28. elokuuta 2011

Projekti; Kissojen KiipeilyPuu Part I

Koko kesän on tämä rähjäinen, 6-vuotta vanha, teline seisonut parvekkeella ja odottanut, että hyppään sen kimppuun. Sielläpähän on saanut seistä, kunnes tänään otin päälle älyttömän purkamisen raivon, joka tosin sitten loppui teknisestä syistä kesken. Ei ollut tarvittavia työkaluja eikä voimaa irroittaa kaikkia osia, joten kun saan apukäsiä, niin raivoaminen jatkukoon.


On raapimapölkyt olleet tehokkaassa käytössä.


Teline on ostettu Ellokselta 2005, kun ensimmäinen kissa meille kotiutui ja on palvellut kahdella kissalla oikein mainiosti. Ainoa, mikä telineessä on huonoa on nuo pakostakin kuluvat osat, eli kankaat ja raapimapölkyt, joissa on sisal- tai hammpuköyttä. Yksi taso on mennyt rikki, kun siihen on aikuinen nojaillut (!!), eli tuosta yksinäisen pölkyn päältä puuttuu taso, jonka ajattelin korvata ihanalla korilla tvs. jossa voi köllötellä.
Tämä on tukeva teline (n. 17kg poju voi kiivetä telineeseen sen hievahtamattakaan) ja mielestäni palvellut niin hyvin, että en näe syytä, miksi pitäisi ostaa uusi ja maksaa siitä lähes 100€.

Tässä kuvassa näkyy hyvin, kuinka kangas on kulunut ihan puhki.


Materiaaliksi ajattelin tummaa farkkua, jos palakankaista löytyisi, jos ei  niin sitten lähden päällystämään varmaankin ihan fleecellä, jota tuossa nytkin on. Farkku olisi vain helpompi pitää puhtaana, eikä karvat tarraisi niin kovasti kiinni. Pitää lähteä myös tutkimaan rautakauppojen köysitarjontaa ja vertailla hiukan hintoja, noihin 5 pölkkyyn varmasti menee useampi metri köyttä.

Lisää projektista kunhan edistyy.

P.S. Dinohattu arvonnassa on lisäaikaa 11.9. asti ;)

1 kommentti:

Sarsa kirjoitti...

Narut voisi korvata mahdollisesti myös sisal- tms. maton palasilla. Kuumaliimaa ja niittipyssy kiinnitysvälineiksi. Nythän jo kesäkalusteet alkavat olla tarjouksessa, niin halpoja parvekemattoja, tms. etsimään ja ne avuksi telineen tuunaukseen.

Meidän kissien viihdekeskus: http://sarsa.vuodatus.net/blog/2579585/kissojen-kiipeilytelineet/