sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tuunataan: Raapimalauta vanhasta silityslaudasta

Projekti Kissojen keidas alkaa...

Tarkoituksena on tehdä suurinosa kierrätetystä materiaalista ja vain välttämättömimmät ostaa uutena.
Karvalasten pääluvun kasvaessa kahdesta kolmeen, ei vanha kiipielyteline tuunattunakaan olisi kaiketi riittänyt ja materiaalikustannukset olisivat nousseet kuitenkin halvimpien uusien telineiden tasolle, joten ei kun ideoimaan. (Vanhan telineen jätän parvekekäyttöön edelleen ja mietin vain kankaiden uusimista).

Silityslaudalleni ei ole tilaa kaapissa, joten se nojailee eteisessä seinää vatsen ja jostain kumman syystä on toinen kissoista ihastunut siihen aivan totaalisesti. Tuunattu marimekon päällinen on täynnä kynnenjälkiä. Mietin, että mitä oikein tekisin, kunnes välähti. Äkkiä Facebookin tavaroiden kierrätys ryhmään huutelua vanhasta silityslaudasta. Sainkin heti vastauksen ja kahvipaketin hinnalla noudin tämän yksilön, jossa ei ollut muuta vikaa, kuin että jalat olivat vähän kompurat.


Kuten arvata saattaa oikeaala näkyvät raapaleet ovat tulleet vasta laudan kotiuduttua!

Ruuvasin jalat pois ja päälystin Ikeasta osatamillani kynnysmatoilla (1,95€/kpl). Matot ovat tarpeeksi kovaa ja karheaa materiaalia juuri tätä tarkoitusta varten, eikä ollenkaan hinnalla pilattu, raaskii uusiakin aika ajoin.
Matot olet kiinnittänyt niittipyssyllä (ostin niittipyssyn Löytötavaratalosta hintaa oli n. 10€ niittipaketin kanssa).

HUOM!! Muista varovaisuus niittipyssyn kanssa!

Laita oikea puoli lattiaa vasten ja matto asetetaan alle, käännetään reunat laudan takapuolelle ja niittipyssyllä kiinni. Toki voisi pysyä ihan vain kuumaliimallakin, muta ajattelin ottaa varaman päälle.
Kulmista leikkailin mattoa vähän, jotta asettuu kaunniimmin.

Helppo ja halpa raapimalauta. Laiudan ilmettähän saa muutettua erilaisilla päälystysmateriaaleilla. Itse ajattelin  uusiessani käyttää harmaata käytävämattoa, jotta sopii paremmin sisustukseen ; )

Silityslaudan sijaan pohjana voisi käyttää ihan vain lautaa, vanhaa hyllylevyä, vaneria tai mitä ikinä keksiikään.
Toivottavasti tästä oli apua ja mielelläni näkisin jos joku tällaisen tekee, jotta millainen siitä tuli ja oliko ohjeesta apua.

P.S. Seuraava silityslauta tuunaus on jo suunnitelmissa kunhan saan vanhan laudan jostain käsiini!

1 kommentti:

Sarsa kirjoitti...

Loistavaa uusiokäyttöä! Ja riittävän laaja alue, jota kissojen sopii raaputella. Isompikin kissa voi ojentaa itsensä koko mittaansa ja edelleen tassut ovat alustassa.

Jatkokehittelyäkin tuli heti mieleen. Silityslaudan päällystys molemmin puolin ja yläreunasta kiinnitys seinään niin, että myös 'takapuolelta' pääsee raapimaan. Kun varsin mieluusti nuo muutamat kisulaiset raapivat nojatuolin selkämystä, niin olisi vastaavan oloinen luvallinen raapimapaikka.